Какво е ПЕНЕ ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА ?
ПЕНЕ ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА е перфектната алтернатива на традиционната италианска паста от пшеница.
ПЕНЕ ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА съдържа високо количество полезни вещества. Тя е вкусна, цветна и здравословна.
Защо да изберем ПЕНЕ ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА ?
За червената леща е известно, че:
- Има сравнително високо количество протеин, както и е богата на витамини и минерали.
- Подобрява работата на сърдечно-съдовата и нервната система.
- Много е богата на фибри, което спомага за намаляване на вредния холестерол и по-добър контрол на теглото.
Пастата от леща се приготвя бързо и лесно.
Начин на приготвяне
- Пакетът се изсипва в 2,5 л вряща подсолена вода. Вари се 6-8 минути. Отцедете. Гарнирайте по желание.
Идея за рецепта с ПЕНЕ ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА
Паста с червена леща „а ла Путанеска“
Необходими продукти
- 1 опаковка ПЕНЕ ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА
- 500 грама доматено пюре
- 1 червена люта чушка
- ½ глава червен лук, нарязан на кръгчета
- 100 грама черни маслини без костилка
- 100 грама зелени маслини без костилка
- 10 каперси
- 4 скилидки чесън
- 2 лъжици зехтин
- Магданоз и пресен босилек
- Сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Загрейте зехтина в средно голяма тенджера.
- Добавете чесъна и чушката за около 2 минути.
- Добавете лука, каперсите и маслините и продължете да запържвате още около 5 минути. Ще разберете, че са готови, когато лукът омекне.
- Добавете доматите, солта и пипера.
- Оставете соса на котлона докато се вари пастата. Бъркайте соса през цялото време.
- Отцедете пастата и добавете соса.
- Овкусете с магданоз и босилек.
- Сервирайте докато е топла.