Кокосовото брашно се произвежда от органичен, намален от мазнини кокос, който е изсушен и фино смлян. Това брашно е без глутен, особено богато на фибри и ниско съдържание на въглехидрати.
В рецепти за печива може да бъде заменено 1/3 от необходимото количество брашно или индивидуално адаптирано, то може да бъде заменено изцяло. Ако е необходимо добавете малко повече течност, тъй като кокосовото брашно поема повече течност от царевичното брашно.
Кокосовото брашно често се използва в протеинови барове и всякакви протеинови печива, често в комбинация с протеинова пудра. Брашното има естествено сладък вкус, който ви позволява да използвате по-малко подсладители. Кокосовото брашно е подходящо и като естествен сгъстител в сосове.
- Богато на протеин
- С високо съдържание на фибри
- Без глутен
- Ниско съдържание на въглехидрати
Хранителна стойност в 100g продукт:
Енергийна стойност 1595kJ/ 385kcal, Мазнини 18,0g, от които наситени мастни киселини 17,0g, Въглехидрати 18,0g, от които захари 18,0g, Влакнини 38,0g, Белтъци 19,0g, Сол 0,10g, Желязо 6,8mg (49%)*, Магнезий 230mg (61%)*, Цинк 3,7mg (37%)*.
* процент от референтните количества за прием в 100g. Референтно количество за средностатистически възрастен (8 400 kJ/2 000 kcal).