Какво е БИО ЧЕРВЕНА ЛЕЩА?
Червената леща е бобово растение, което е известно с високото количество полезни вещества, които съдържа.
Червената леща всъщност има кафява обвивка, която е премахната и затова има този червеникав цвят. След сваряване тя придобива златистожълт цвят.
Червената леща е по-бърза за приготвяне, тъй като се сварява по-бързо и съответно се храносмила по-бързо от кафявата леща.
Ползи от приема на БИО ЧЕРВЕНА ЛЕЩА
- Червената леща съдържа сравнително високо количество протеин, както и е богата на витамини и минерали.
- Тя подобрява работата на сърдечно-съдовата и нервната система.
- Червената леща е много богата на фибри, което спомага за намаляване на вредния холестерол и по-добър контрол на теглото.
Начин на приготвяне
Кипнете 4 литра вода и 0,500 кг леща (предварително измита и изчистена). Намалете котлона и оставете да къкри, без капак, за 15 до 20 минути или докато лещата достигне желаната готовност. Изцедете добре. Може да се използва за сгъстяване на супи и гювечи. Може да бъде добавяна към зеленчукови или месни ястия или към всяка друга салата или ястие, за да му се насладите напълно. Изплакнете преди употреба.
Идея за рецепта с БИО ЧЕРВЕНА ЛЕЩА
Дип от червена леща и сушени домати
Необходими съставки
- 400 г сварена и отцедена леща
- 100 г сушени домати
- 2 супени лъжици тахан
- 2 с. л. вода
- 1 с.л. соев сос
- 1 ч.л смлян кимион
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. лук на прах
- сокът от един лимон
Начин на приготвяне
- Поставете всички съставки в блендер и разбийте до гладкост.
- Сервирайте върху сухар или хлебче.
Знаете ли какво е БИО?
Термините ЕКО, БИО или ОРГАНИК означават продукт с маса от поне 95% органични съставки. Останалите 5% се оставят в случай на атмосферно замърсяване като киселинен дъжд или пестициди, донесени от вятъра от съседен имот и т.н., и използването на допълнителни съставки (не ЕКО), които също са точно определени.
856422005013