5 начина да похапнеш фъстъчено масло
Фъстъченото масло е любимата храна на много спортисти, но и не само. Трениращите предпочитат този източник на енергия, защото, чрез приема му, те се снабдяват с полезни мазнини, витамини, минерали и антиоксиданти.
Фъстъченото масло се е доказало като източник на енергия, който е подходящ за прием по всяко време на деня.
Ето и няколко идеи, с които можете да разнообразите неговия прием:
1. Най-типичният начин за похапване на фъстъчено масло е разбира се, направо от буркана.
Внимавайте, тъй като така лесно можете да прекалите. Придържайте се към препоръчителния единичен прием от около 30 до 70 грама - 1 - 2 супени лъжици.
2. Ако сте решили да го включите към закуската си, можете да го комбинирате с плод.
Вкусна комбинация е фъстъчено масло + банан. Намазвайки банана си с 1 лъжица фъстъчено масло, Вие доставяте на тялото си полезни мазнини, въглехидрати, фибри, витамини и минерали. Тази здравословна закуска ще ви даде енергия в следващите часове и ще Ви тонизира.
3. След тренировъчен шейк с фъстъчено масло. Класика! Моментът след тренировка е от изключителна важност за покачването на мускулна маса и прекратяването на катаболните процеси в тялото. За да направим протеиновия си шейк по-хранителен и вкусен към него можем да добавим плодове или фъстъчено масло.
Ето и една простичка рецепта:
- 1 бр. Нарязан банан
- 5-6 бр. Пресни ягоди
- 200 мл. Краве или ядково мляко
- 1 доза суроватъчен протеин изолат
- 1 с.л. фъстъчено масло
4. Бонбони с фъстъчено масло - подходящи за следобедно хранене или когато сте на път.
Без да изпадаме в подробности, ще изтъкнем няколко предимства на домашно приготвените “сладки изкушения”:
Отговарят изцяло на нашия вкус - все пак ние ги приготвяме
- Без консерванти, изкуствени овкусители и аромати
- Имаме възможност да използваме изцяло натурални съставки
- След като се съгласихме, че е по-добре да отделим 20 мин, за да направим домашни бонбони, нека видим как:
Рецепта:
- 50 гр. Обезкостени фурми
- 50 гр. Стафиди
- 50 гр. Обелени фъстъци
- 100 гр. Фини овесени ядки
- 1 ч.л. мед
- 1 с.л. фъстъчено масло
- 1 с.л. кокосово масло
Бледнирайте всички съставки, без кокосовото масло, до получаване на хомогенна смес. Добавете и него и блендирайте отново. Започнете оформянето на еднакви по размер и форма топчета - около 20 гр. Наредете в плоска чиния и поставете в хладилник за около час. Вашите бонбони ще станат достатъчно твърди и лесни за пренос.
5. Спагети с фъстъчено масло.
Да, точно така - спагети!
Ако не сте опитвали тази екзотична комбинация, сега е момента да го направите. Пригответе здравословна вечеря, в която да включите любимото си фъстъчено масло.
Ето и рецептата:
- 200 гр. Пълнозърнести спагети
- 1 бр. Пилешки бульон
- 3 с.л. фъстъчено масло
- 3 с.л. соев сос
- 1 с.л. джинджифил на прах
- 1 ч.л. индийско орехче
- 1 с.л. мед
- стрък пресен лук
- шепа натрошени фъстъци за украса
Начин на приготвяне:
Сварете спагетите. В малка тенджера смесете 200 мл вода, пилешкия бульон, фъстъченото масло, соевия сос, джинджифила, индийското орехче и меда. Бъркайте докато се получи хомогенна смес. Добавете готовата смес към спагетите. Поръсете с нарязан на ситно пресен лук и натрошени фъстъци!
Бон Апети!
Популярни търсения:
ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ