Какво е БИО КАФЯВ ОРИЗ?
БИО КАФЯВ ОРИЗ от Delicious n` Nutritious е 100% чист био кафяв ориз.
Кафявият ориз добива голяма популярност през последните години, тъй като за него вече е известно, че съдържа повече полезни хранителни вещества от белия ориз и е с по-нисък гликемичен индекс.
Кафявият ориз за разлика от белия не е лишен от най-външната си обвивка, в която се съдържат високо количество белтъчни, антиоксиданти, витамини и фибри.
Кафявият ориз е богат на въглехидрати, но се усвоява сравнително бавно. Той е подходяща добавка към вашия протеинов обяд или вечеря.
Ползи от приема на БИО КАФЯВ ОРИЗ?
Кафявият ориз е толкова предпочитан от модерните хора, тъй като :
- е богат на фибри и подобрява храносмилането
- спомага за регулирането на теглото
- съдържа високо количество селен и манган
- богат е на витамини от Б група
Начин на приготвяне
- 2 чаши кафяв ориз се изсипват в купа пълна със студена вода, като преди това се изплаква добре няколко пъти. Така оризът се оставя да се кисне в продължение на 24 часа - колкото по-дълъг е периодът, толкова по-малко време ще отнеме готвенето.
- Когато приключите, го отцедете добре.
- Добавете 1 ч. чаша вода с 1 чаена лъжичка сол.
- Да се вари на слаб огън под капак за около 15 минути.
- Насладете му се!
Идея за рецепта с БИО КАФЯВ ОРИЗ
Кафяв ориз с грах и мента
Необходими съставки
- 1 ¼ чаши пилешки бульон
- ¾ чаша кафяв ориз
- 1 1/2 чаши замразен грах
- ¼ чаша ситно натрошено сирене фета
- ¼ чаша нарязана прясна мента
- Прясно смлян пипер, на вкус
Начин на приготвяне
- Кипнете бульона и добавете ориза.
- Варете докато оризът омекне и е почти сварен.
- Разбъркайте и добавете грахта.
- След като оризът е поел достатъчно количество вода свалете от котлона и добавете сиренето фета, ментата и пипера.
- Покрийте и оставете да престои 3-5 минути.
Знаете ли какво е БИО?
Термините ЕКО, БИО или ОРГАНИК означават продукт с маса от поне 95% органични съставки. Останалите 5% се оставят в случай на атмосферно замърсяване като киселинен дъжд или пестициди, донесени от вятъра от съседен имот и т.н., и използването на допълнителни съставки (не ЕКО), които също са точно определени.