Ксилитолът е естествена съставка, която се намира в много растения, включително плодове и зеленчуци. Широкоразпространен заместител на захарта, но който попадайки в устната кухина не става причина за образуване на зъбен кариес. Чрез заместването на рафинираната захар с ксилитол се спомага за поддържането на зъбната минерализация и за намаляването на бактериите – причинители на зъбен кариес.
Подсладители като ксилитол могат да бъдат 300-400 пъти по-сладки от трапезната захар, следователно само една малка щипка може да ви донесе същата сладост!
Предимства:
- 100% натурален продукт
- без глутен
- не съдържа ГМО
- алтернативен заместител на рафинираната захар
Начин на употреба:
- 1 чаена лъжичка (3-5 г) захар се равнява на само една щипка ксилитол. Може да го добавяте към различни напитки, кисело мляко, печива, десерти, както и на други храни по ваша преценка.