Кетчупът е най-популярният сос в света.
Кетчупът е подправка на базата на домати, която обикновено се използва към храни като пържени картофи или хот-дог. Тази популярна храна може да съдържа и други съставки в допълнение към доматения концентрат, включително оцет, сол, подправки и дори царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза. Родината на кетчупа е Китай. Въпреки това, кетчупът е много разпространен и в Европа.
В Европа, рецептата за приготвяне на кетчуп е променена и към него са добавени домати и зеленчуци.
Кетчупът се приготвя като основно се смесват доматено пюре, оцет, сол, захар и зеленчуци.
Знаете, ли че кетчупът всъщност е много полезен за здравето?
- Витамини и минерали
Тъй като кетчупът се консумира в толкова малки количества, той не е добър източник на микроелементи. Основната съставка, доматите, са с високо съдържание на витамин С и витамин А и също могат да бъдат добър източник на витамин К, калий и манган (в зависимост от консумираното количество). Но е малко вероятно да консумирате достатъчно кетчуп, за да получите значителни нива на някое от тези хранителни вещества.
Кетчупът може да бъде с добавени чесън или чили.
Био кетчуп Пикантен е:
- 100% БИО продукт
- Без нишесте
- Без глутен
- Без добавени консерванти
- Без изкуствени оцветители и аромати
Био кетчуп – Rudolfs – класик съдържа вода, доматено пюре, захар, оцет, сол, картофени влакна, подправки (съдържа канела).
Био кетчуп – Rudolfs е подходящ за добавяне към храни като картофи, паста, пица, бургери, месо.
4751017941751