Драги приятелю,
Ние от USP Labs ОБИЧАМЕ ВСАА...
Проблемът е, че ние приемаме наистина големи количества от тях, а всички те съдържат големи количества изкуствени аромати и оцветители, от които получаваме главоболие, гадене, чувстваме се летаргично...
...освен това (и може би още по-важно) просто не можем да открием точното съотношение между трите ВСАА, което търсим...
Затова ние направихме това, което правим най-добре – създадохме свой собствен продукт...
Бяхме ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ясни в изискванията си към нашия изследователски екип - USPLabs Modern BCAA+ ТРЯБВА да отговарят стриктно на следните правила:
- Съотношението във формулацията им да активира mTOR
- Да бъдат ултра-микронизирани
- Да се разтварят без остатък
- Да НЕ съдържат изкуствени оцветители
- Да НЕ съдържат изкуствени ароматизатори
- Да имат СТРАХОТЕН вкус
- Да НЕ съдържат L-глутамин
- Да, съдържа електролити
- Малко известният анаболен фактор – mTOR
Ако никога не си чувал за mTOR, то тогава чети наистина много внимателно, защото става въпрос за един от най-мощните механизми на анаболните и протеин-синтезиращите процеси, които човекът познава...
И... ти никога не си успявал дори да се доближиш до максимума на неговия фантастичен потенциал...
mTOR (Mammalian Target of Rapamycin) е голяма пролин-насочена серин-треонин протеинкиназа, която отговаря за широк спектър физиологични и метаболитни функции в няколко типа клетки, включително адипоцитите (мастните клетки) и миоцитите (мускулните клетки)... mTOR е отговорен и за хипертрофията (увеличението в размерите на мускулните клетки, например), за синтезата на протеин и за тъканната морфогенеза... Именно заради това от доста време усилено се търсят субстанции, които да регулират действието му...
Много данни подсказват, че тези аминокиселини са способни директно да регулират сигналните пътища на mTOR в скелетната мускулатура, включително възможността тези пътища да активират някои от клетъчните сигнални елементи по веригата на mTOR, свързани със сигнализацията на инсулина и растежния фактор...
Въпреки това същите данни показват, че аминокиселинно индуцираната активация на сигнализацията на mTOR не е универсална. Има доказателства, че механизмът на активация на mTOR може да се задейства както от дадена тъкан, така и от специфична аминокиселина. Ако трябва да бъдем точни, аминокиселината левцин се определя като основно отговорна за аминокиселинно индуцираната активация на mTOR и съответно – за ефекта на mTOR върху метаболизма и синтезата на протеините в организма.
Ефективността на аминокиселините по отношение на сигнализацията на mTOR се елиминира при ниска концентрация на левцин и се увеличава при повишаване нивото на тази аминокиселина. Другите аминокиселини с разклонена верига имат подобно влияние, но в значително по-слаба степен.
Казано с други думи, левцинът е „звездата” в този продукт, но другите две аминокиселини с разклонена верига (изолевцин и валин) също трябва да присъстват за да се достигнат максимални резултати...
Като взехме горното предвид, ние формулирахме левцин, изолевцин и валин в USPLabs Modern BCAA+ при съотношение 8:1:1.
Мотивите специално за левцина са, че от чисто техническа гледна точка само той и структурно свързаните с него аминокиселини са отговорни за увеличението на mTOR, което е свързано със суплементация с ВСАА.
Както знаеш, някои хора удвояват, утрояват и дори учетворяват приеманата доза ВСАА, които са в съотношение 2:1:1 или 4:1:1, за да постигнат по-добри резултати.
Като отчетем факта, че левцинът е аминокиселината, отговорна до голяма степен за описания по-горе ефект (особено в скелетната мускулатура), приемането на формула със съотношение 8:1:1 елиминира нуждата от увеличаване на дозата. Това допълва другите предимства на този продукт.
От друга страна, трябва да обърнем внимание на аминокиселинния транспорт и метаболизъм. Трите аминокиселини с разклонена верига (левцин, изолевцин и валин) взаимно се конкурират за едни и същи транспортни системи. По тази причина високите концентрации на изолевцин и валин биха понижили вътреклетъчните нива на левцина. Ти не искаш това, очевидно.
Нещата се усложняват допълнително от факта, че след като бъде усвоен от организма, левцинът първо изпълнява други структурни функции (които нямат връзка с метаболизма на протеините) преди да активира сигналните механизми на mTOR...
По тези причини суплементите, съдържащи ВСАА в съотношение 2:1:1 или 4:1:1, могат реално да неутрализират анаболните ефекти, тъй като трите аминокиселини се конкурират взаимно в системите на метаболизма.
Чрез увеличението на „нормалното” съотношение на левцина спрямо другите две аминокиселини с разклонена верига ние постигаме две неща:
1. Елиминира се необходимостта от всякакво увеличение на приеманата доза, тъй като ние сме удвоили количеството на този компонент, който е основно отговорен за увеличението в метаболизма и синтезата на протеин, характерни за ВСАА.
2. Метаболитната конкуренция между трите аминокиселини няма да предизвика понижаване нивата на левцин, т.е. няма да се достигне до невъзможност той да регулира mTOR.
Казано по-простичко – съотношението 2:1:1 и 4:1:1 е ефективно, но не и оптимално за активацията на mTOR и свързаното с mTOR увеличение на протеиновата синтеза.
Нека бъдем честни – поколения спортисти са пили същите насипни ВСАА, които и ти пиеш сега...
Разбира се, сега има инстантни ВСАА, но те са невероятно скъпи и се произвеждат от соя...
Знам, че си уморен от празни приказки на тема ВСАА и губиш ценен продукт, останал по вътрешната стена на бутилката, от която пиеш...
Затова аминокиселините в USPLabs Modern BCAA+ са произведени по съвременен микронизиращ процес – така се постига получаването на изключително лек и обемен прах, който се разтваря перфектно без остатък!
Всички знаем, че креатинът при смесване с вода може бързо да се превърне в отпадъчния субпродукт креатинин...
Е, защо никой не споменава, че и L-глутамин може да се разпадне в разтвор?
Помниш ли гадната миризма на амоняк, когато чистачката в гимназията измие пода? Трябва само да помиришеш тази отрова... Аз ясно помня, че когато влизах в съблекалнята преди час по физическо възпитание, миризмата на току-що избърсания с амоняк под ме караше да се чувствам така, сякаш ям собствените си очи... Може да се каже, всички имаме подобни спомени...
Няма начин някога да изпиеш това, нали?
Грешка!
Това важи, ако пиеш L-глутамин...
Продуктите от разпадането на L-глутамина могат да бъдат глутаминова киселина, амоняк и пироглутаминова киселина, като последните два са потенциално токсични.
Колкото повече L-глутаминът стои разтворен във вода, толкова по-висока е степента на разпадане!
Излишно е да споменавам, че точно затова поставихме условието формулата на Modern BCAA+ да бъде без L-глутамин... Ние, обаче, добавихме съединение, наречено Sustamine™, което подпомага поддържането на глутаминовите нива в кръвта...
<