Био бадеми в съчетание със суров млечен шоколад. Комбинацията от ядки и топящ се шоколад е неустоима комбинация за нашето небце.
Суровият шоколад се нарича "суров", тъй като съставките при изработката му не са печени. Така те запазват хранителната си стойност. Съдържанието на млякото в обичайните шоколади не позволява усвояването на най-ценното от какаото.
Полезните съставки на шоколада
Какаовите зърна включват следните важни хранителни вещества:
- магнезий
- желязо
- хром
- анандамид
- витамин C
- омега 6 мастни киселини
- триптофан
- серотонин
- теобромин
Какаото може да е най-големият източник на магнезий. Магнезият се бори с натрупването на киселини, неутрализира токсините, намалява чувствителността към болка, успокоява нервите, спомага за изграждането на здрави кости и зъби, и е от съществено значение за още много други функции.
5908268768128