Басмати се превежда от санскрит като „ароматният“. Отглеждан в подножията на Хималаите, този вид ориз се счита за „царя на ориза“. Редица изследвания показват, че кафявият и белият басмати съдържат повече витамини от група В и минерали от други видове ориз, а освен това имат съответно ниски и средни стойности на гликемичен индекс.
Този безглутенов деликатес е идеален за вегетарианци, вегани и хора с глутенова непоносимост (цьолиакия). Включете ги в храненето си и вижте разликата!
- 100% био продукт
- 100% италианска рецепта
- 100% грис от кафяв ориз (от контролирано био производство)
Начин на приоготвяне:
Рецепта за приготвяне на супа:
- Накиснете оризовите нудли във вода за 15 минути.
- Излейте водата и сварете нудлите в гореща вода, като разбърквате внимателно.
- Сварете супа с пилешки бульон, месо и зеленчуци.
- Добавете соев сос, сол и пипер на вкус. Изсипете супата в купата с нудли, нарежете зелен лук и сервирайте.
Рецепта за приготвяне на тиган:
- Накиснете оризовите нудли във вода за 15 минути.
- Излейте водата и нудлите са готови за запържване.
- Запържете в тиган. Добавете сос и разбърквайте до готовност.
- Добавете любимото си месо, яйца и зеленчуци.
- Сервирайте.