Рожков е вечно зелено храстовидно дърво от семейство бобови, разпространено в района на Средиземноморието. Шушулките му се използват, като натурален подсладител а също така, и като заместител на шоколада.
В сравнение с шоколада, рожков съдържа:
- три пъти повече калции
- 60 % от калориите на шоколада
- витамини А, В1, В2, калции, магнезии и микролементите желязо , калии, мед ,никел, манган и хром
Био рожков на прах е алтернатива на какаото. Прахът се добива от шушулките на дървото. Вкусът на рожков е естествен, мек и сладък. Той е приготвен от шушулките, съдържа протеини, богат е на витамини А, В1, В2, В3 и D и е с високо съдържание на калций, фосфор, калий, магнезий, желязо, манган, мед и др. В какаото има повече магнезий, докато в рожкова – повече калций.
Продуктът е много богат и на фибри. Те могат да понижават нивата на серумния холестерол.
3800151500308