- много нискокалоричен (само 120 килокалории на 100 грама прясно тегло), което позволява използването му в диетиката и за отслабване. В същото време вкусът не отстъпва на истински животински протеин
- подходящ за хора със затлъстяване и диабетици (защото не съдържа мазнини)
- богат на много витамини, биологично активни съединения и минерали в бобеното брашно (B и E витамини, калций, магнезий, фосфор, калий и желязо)
- подпомага за снабдяването на мозъка и мускулите с необходимия протеин
- растителният прах се усвоява много по-лесно от тялото, отколкото месото и дори се използва от народната ориенталска медицина при лечението на недостиг на витамини и кожни заболявания.
Соево „месо“ – звучи странно, но всъщност е изключително вкусно и хранително: доставя същото количество пълноценен протеин като животинското (около 40%), но е изцяло растително.
- без подправки
- богато на протеини
- вегетарианска алтернатива за супи и ястия.
- био продукт
Начин на приготвяне:
- 100г соево месо се залива със 200мл зеленчуков бульон или марината.
- Оставете да набъбне за 15 минути.
- Отцедете и гответе според рецептата.