Какво е БИО КОКОСОВА ЗАХАР?
Кокосовата захар е модерната алтернатива на познатата ни „бяла захар“. Тя се извлича от цветовете на кокосовата палма.
За разлика от „бялата захар“, кокосовата има кафяв цвят и много лек карамелен привкус.
Кокосовата захар може да се използва като заместител на „бялата захар“ , като се влага в различни десерти и напитки.
Ползи от приема на БИО КОКОСОВА ЗАХАР
- Високо съдържание на витамини и минерали
- Наличие на 16 аминокиселини, включително и глутамин
- Нисък гликемичен индекс
Идея за рецепта с БИО КОКОСОВА ЗАХАР
Френски макарони с кокосова захар
Необходими съставки
- 4 средни белтъка
- 4 ч.л течна сметана
- 100 гр (1 чаша) кокосова захар
- 30 гр (1/4 чаша) смлени бадеми
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 250 мл (3 чаши) кокосово мляко
- (по избор) тъмен шоколад за декорация
Начин на приготвяне
- Загрейте фурната до 170º С.
- Разбийте белтъците до побеляване, след което добавете сметаната, продължете да разбивате. Бавно прибавете кокосовата захар. След което добавете бадемите, кокосовия и ваниловия екстракт. Разбъркайте добре с лъжица.
- Оформете топчета, леко намачкайте и печете във фурната за 15-20 минути, до леко до златисто.
- Декорирайте с разтопен тъмен шоколад, по желание.
Знаете ли какво е БИО?
Термините ЕКО, БИО или ОРГАНИК означават продукт с маса от поне 95% органични съставки. Останалите 5% се оставят в случай на атмосферно замърсяване като киселинен дъжд или пестициди, донесени от вятъра от съседен имот и т.н., и използването на допълнителни съставки (не ЕКО), които също са точно определени.
8594055300106