Какво е КРЕМ ОТ ШАМФЪСТЪК?
CREMA AL PISTACCHIO е вкусен и нежен крем от шамфъстък.
Шамфъстъкът е много популярна ядка, която се слави в уникалния си вкус и съдържанието на полезни вещества.
CREMA AL PISTACCHIO е подходящ за похапване по всяко време на деня.
Ползи от консумацията на КРЕМ ОТ ШАМФЪСТЪК
Шамфъстъкът е богат на:
- Витамини
- Минерали
- Фибри
- Протеин
Шамфъстъкът има много здравословни ползи, част от които са:
- Подобряване на работата на сърдечно-съдовата система
- Стимулиране на храносмилателната система
- Успокояване на нервната система
- Антиоксидантен ефект
Идея за рецепта с КРЕМ ОТ ШАМФЪСТЪК
Кейк с шам фъстък и малинов крем
Необходими продукти:
- 1 1/3 чаши (265 грама) захар
- 225 грама Пистачио крем Delitious N’ Nutritious
- 1 чаша (140 грама) брашно
- 1 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаша (225 грама) несолено масло, на кубчета, на стайна температура, плюс допълнително за тигана
- 3/4 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 6 големи яйца
За малиновият крем:
- 6 лъжици малини
- 1 чаша сметана
- 1 супена лъжица сладкарска захар
- 1/4 чаена лъжичка ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната. Намаслете тавичка за печене и сложете хартия да не залепне.
- Комбинирайте захарта, Крема от Шам фъстък и 1/4 чаша (35 грама) брашно в купата. Разбъркайте добре.
- В малка купа използвайте вилица, за да разбъркате заедно останалите 3/4 чаша (105 г) брашно, бакпулвер и сол.
- Добавете маслото и ванилията. Бъркайте докато тестото стане много гладко и пухкаво.
- Добавете яйцата едно по едно докато стане хомогенна смес.
- Добавете половината част от брашното и разбийте с миксер. Добавете останалото плавно.
- Излейте тестото в подготвената тава за печене. Печете за 45 до 60 минути до дълбоко златисто-кафява.
- Извадете кейка от фурната. Охладете напълно.
- След като изстине, извадете пергаментова хартия и поставете върху чиния за торта, ако я сервирате в този ден. Ако не, тортата може да се увие плътно в кутия и да се съхранява на стайна температура за 1 до 2 дни.
За да направите малинов крем:
- Натрошете малините с вилица. Комбинирайте сметаната, сладкарската захар и ванилията в друга купа. Разбийте добре с вилица (или разбийте с електрически миксер).
- Поръсете отгоре със захар и нарежете на парчета, сервирайте с малиновия крем.
- Консумирайте с удоволствие и мярка