Какво са БИО ФУСИЛИ ОТ ЛИМЕЦ?
Фусилите са вид италианска паста, която традиционно се прави от пшеница.
ФУСИЛИ ОТ ЛИМЕЦ са здравословната, модерна алтернатива на познатата ни паста.
За лимеца е известно, че съдържа високо количество полезни вещества, които не присъстват в състава на пшеницата.
Защо да изберем ФУСИЛИ ОТ ЛИМЕЦ?
Модерният човек все по-често се замисля с какво се храни. Здравословното хранене вече е начин на живот за много хора, то е все по-достъпно и по-лесно.
ФУСИЛИ ОТ ЛИМЕЦ са модерен, вкусен, лесен за приготвяне и здравословен продукт.
ФУСИЛИ ОТ ЛИМЕЦ спомагат за:
- Подобряването на храносмилателната система, тъй като съдържат високо количество фибри
- Повишаването на имунната защита, тъй като съдържат витамини и минерали
- Подобряването на хормоналния баланс
- Регулирането на кръвната захар и борбата с наднорменото тегло
Начин на приготвяне
- Пакетът се изсипва в 2,5 л вряща подсолена вода. Вари се 5-6 минути. Отцежда се. Гарнира се по желание.
Идея за рецепта с ФУСИЛИ ОТ ЛИМЕЦ
Фусили с домати и босилек
Необходими съставки
- 1 опаковка ФУСИЛИ ОТ ЛИМЕЦ
- 2 лъжици зехтин
- 3 скилидки нарязан чесън
- сушени домати
- 3-4 листа нарязани кейл или швейцарско зеле
- пресен босилек
- бяло сирене – натрошено
Начин на приготвяне
- Сварете фусилите и ги отцедете.
- Загрейте зехтина в средно голяма тенджера и добавете чесъна.
- След няколко минути добавете доматите и зеленчуците. Приготвяйте на умерено горещ котлон.
- Прибавете сиренето и бъркайте докато се разтопи.
- Прибавете пастата.
- Сервирайте топло.
Знаете ли какво е БИО?
Термините ЕКО, БИО или ОРГАНИК означават продукт с маса от поне 95% органични съставки. Останалите 5% се оставят в случай на атмосферно замърсяване като киселинен дъжд или пестициди, донесени от вятъра от съседен имот и т.н., и използването на допълнителни съставки (не ЕКО), които също са точно определени.
Какво е PESTO AL PISTACCHIO ?
PESTO AL PISTACCHIO е смляна паста от шамфъстък, зехтин, сол и пипер.
Пестото е традиционен италиански продукт, който се използва за добавка към паста, лазаня, брускети и други ястия.
Ползи от консумацията на PESTO AL PISTACCHIO
PESTO AL PISTACCHIO съдържа 2 основни съставки – шамфъстък и зехтин, които сами по себе си имат много благоприятни свойства върху организма.
Шамфъстъкът е ядка, която не само има страхотен вкус, но и съдържа много полезни вещества. Шамфъстъкът:
- Подобрява работата на сърцето и регулира холестерола
- Подобрява обмяната на вещества
- Има антиоксидантен ефект
Студено пресованият зехтин подобрява мастния метаболизъм и снабдява тялото с полезни мазнини.
Идея за рецепта с PESTO AL PISTACCHIO
Сьомга с PESTO AL PISTACCHIO
Необходими продукти
- 2 средно големи филета сьомга
- 2-3 обелени скилидки чесън
- 2-3 чери домата
- 3-4 лъжици PESTO AL PISTACCHIO
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Нарежете сьомгата на порции и поставете в средно голяма тавичка, върху хартия за печене.
- Намажете рибата с PESTO AL PISTACCHIO.
- Поставете скилидките чесън и чери доматите между парченцата сьомга.
- Печете около 20 мин на 200 градуса в предварително загрята фурна.