HS LABS - VITAMIN C 1000
Витамин C e едно от най-важните хранителни вещества в природата. Той е още познат като аскорбинова киселина. Нито един друг витамин не оказва толкова благоприятен ефект върху човешкото тяло.
Витамин C е водно разтворим и е незаменим, защото тялото не може да го произведе и трябва да се приема ежедневно. Витамин C e важен антиоксидант, който съдейства за здравословното състояние на зъбите, венците, костите.
Защо да приемаме HS LABS - VITAMIN C ?
- Помага при заздравяването на раните и фрактурите
- Предотвратява появата на скорбут
- Изгражда устойчивост при инфекции
- Заздравява кръвоносните съдове
- Спомага при абсорбирането на желязото.
Витамин C спомага за образуването на азотен оксид и намаляването нивата на кортизола.
Освен това е важен за синтезата на колаген, вътреклетъчния сегмент, който поддържа устойчивостта на тъканите. Предовратява преобразуването на нитратите (цигарен дим, смог, бекон, някои зеленчуци) в ракопричиняващи вещества.
Начин на употреба:
- Една таблетка на ден с храната
Какво трябва да знаем за Vitamin D?
Витамин Д се нарича още слънчевия витамин, защото се синтезира в тялото по естествен начин - при излагане на кожата на слънчевите лъчи.
Витамин Д спомага при профилактиката на различни онкологични заболявания като рак на правото и дебелото черво. Една от най-важните му функции е да регулира нивата на калций в кръвта и да се грижи за костната плътност. Освен това Витамин Д се използва при профилактиката и лечението на рахит, при остеопороза, косопад, мокреща екзема, за зарастване на рани и язви.
Този продукт е в течна форма, което подпомага за по-добрата му и бърза абсорбция.
Витамин Д играе важна роля във функционирането на мускулната тъкан
Витамин D е важен при тежки физически натоварвания, синтеза на белтъчини и производството на АТФ.
Liquid Vitamin D на NOW Foods е награден с Vity Award (най-престижната награда в САЩ за добавки) за най-добър отделен витаминен продукт за 2008 и 2009 г.
Начин на употреба: 4 капки от 1 до 5 пъти дневно. Да се приема с храна богата на мазнини.