Ядките кашу, известни още като Индийски фъстък, са отлична здравословна добавка към почти всеки хранителен режим. Ядките подобряват функциите на кръвоносните съдове и понижават нивото на холестерол.
- Съдържа 35% био кашу и 47% какаова маса.
- С по-нисък гликемичен индекс от другите видове захар.
- Не съдържа соя и рафинирана захар.
- Богат на витамини и минерали.
- Източник на антиоксиданти и аминокиселини.
Какви са ползите от кашу?
- Ползи за кожата: Кашуто прави чудеса с кожата. То е богато на селен, цинк, магнезий, желязо и фосфор. Също така е голям източник на фитохимикали, протеини и антиоксиданти.
- Действа срещу свободните радикали: Една от най-ценените функции на кашуто е способността му да елиминира в зародиш свободните радикали, виновни за бързото развитие на раковите заболявания и процесите на стареене.
- Повишава количеството на меланин: Стимулира производството на основния пигмент меланин в кожата и косата. Освен това, тестове доказват, че приемът му може да нормализира нарушенията в съня при жени в менопауза.