Редовната консумация на херинга помага да намалите "лошия" холестерол и заздравява стените на кръвоносните съдове.
Това означава значително намаляване на риска от сърдечни проблеми и атеросклероза.
Според специалистите месото от херинга може да замени някои от най-скъпите риби като сьомгата. Херингата е почти толкова полезна, а заради достъпната цена може да се яде всеки ден.
Хранителни ползи от консумацията на риба
- Белтъците, изграждащи месото на рибата, имат балансиран аминокиселинен състав, който не отстъпва по нищо на белтъците в месото на топлокръвните животни.
- Поради значително по-ниското съдържание на съединителна тъкан белтъците на рибата по-лесно се смилат в стомашно-чревния тракт и се усвояват по-бързо, което я прави подходяща храна както за растящия с дни бодибилдър, така и за кондиционно трениращите индивиди.
Всеки билдър в период за релеф трябва да се замисли как да се възползва от плюсовете на тази храна. Културистите, имащи склонността да задържат подкожни мазнини, също е добре да се обърнат към рибните блюда.
Изключително ароматен доматен сос, приготвен по специална италианска рецепта. С приятната сладост на сушени на слънце домати. Специално подбраните качествени съставки, приготвени по оригинална италианска рецепта, пресъздават истински автентична доматена салца с превъзходен свеж вкусовете