Какво е PESTO AL PISTACCHIO ?
PESTO AL PISTACCHIO е смляна паста от шамфъстък, зехтин, сол и пипер.
Пестото е традиционен италиански продукт, който се използва за добавка към паста, лазаня, брускети и други ястия.
Ползи от консумацията на PESTO AL PISTACCHIO
PESTO AL PISTACCHIO съдържа 2 основни съставки – шамфъстък и зехтин, които сами по себе си имат много благоприятни свойства върху организма.
Шамфъстъкът е ядка, която не само има страхотен вкус, но и съдържа много полезни вещества. Шамфъстъкът:
- Подобрява работата на сърцето и регулира холестерола
- Подобрява обмяната на вещества
- Има антиоксидантен ефект
Студено пресованият зехтин подобрява мастния метаболизъм и снабдява тялото с полезни мазнини.
Идея за рецепта с PESTO AL PISTACCHIO
Сьомга с PESTO AL PISTACCHIO
Необходими продукти
- 2 средно големи филета сьомга
- 2-3 обелени скилидки чесън
- 2-3 чери домата
- 3-4 лъжици PESTO AL PISTACCHIO
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Нарежете сьомгата на порции и поставете в средно голяма тавичка, върху хартия за печене.
- Намажете рибата с PESTO AL PISTACCHIO.
- Поставете скилидките чесън и чери доматите между парченцата сьомга.
- Печете около 20 мин на 200 градуса в предварително загрята фурна.