Какво трябва да знаем за pH и как да го поддържаме ?
Повишената киселинност в човешкия организъм е предпоставка за развитието на множество болести. Ето защо, баланса на тялото ще осигури нужната здравословна среда. Какво представлява алкално-киселинния баланс, кои са основните богати на алкализиращо действие храни и защо да приемаме повече вода с лимон, зеленчуци, плодове, растителни продукти и месо? Как да използваме лентите за измерване на pH на организма и кръвен тест, защо да се доверим на Healthstore?
Какво представлява pH на човешкото тяло
pH на организма е разтвор от киселина и алкал, наричан още киселинно-алкален разтвор (power Hidrogen - “мощ на водорода”). Колкото по-малко са те, толкова средата на тялото е по-кисела. Съответно, човекът има специфично алкално-киселинен баланс между положително и отрицателно заредените йони. Ето защо е препоръчителна консумацията на вода с лимон, зеленчуци, плодове, растителни продукти и месо. А при нужда от специални добавки, заповядайте в Healthstore.
Как се измерва
Съществуват няколко метода за измерване на pH на организма:
- чрез специално електронно устройство - това е кръвен тест, чрез който устройството пробожда артерията и изтегля нужното количество кръв, показвайки анализа;
- чрез ленти за измерване на pH - тя позволява отчитането на алкално-киселинния баланс чрез слюнка и урина, променяйки цвета си и сравнявайки го с определена скала;
- в специализирано заведение - в специална лаборатория могат да направят значително по-точен и професионален кръвен тест.
Препоръчителна е редовната консумация на зеленчуци, плодове, растителни продукти и месо, а лентите за измерване на pH и уредите за кръвен тест са достъпни в аптеките.
Основни групи храни с алкализиращо действие върху организма
Съществуват множество съставки, които могат да повишат алкално-киселинния баланс на тялото. Това са например, вода с лимон, месо, растителни продукти, плодове, пресни и сушени ябълки, цитруси и т.н. При специфична нужда от съдействие и препоръки на специални добавки, посетете ни в Healthstore.
Основни групи храни, които окисляват тялото
За окисляването на организма често се препоръчва консумацията на плодове, зеленчуци, вода с лимон, зърнени съставки, бял хляб, млечни и животински средства, протеинови храни, като яйца и печено или варено месо, морски дарове и т.н. Редовно използвайте ленти за измерване на pH и уреди за кръвен тест.
Как да поддържаме оптимално алкално-киселинния баланс според Healthstore
Балансираното хранене стои в основата на набавянето на всички необходими на тялото хранителни продукти. Не бива обаче да се прекалява с приема на едни или други храни. Редовно използвайте специални ленти и уреди за кръвен тест, а при нужда от допълнителни средства, заповядайте в Healthstore. Консумирайте повече зеленчуци, вода с лимон, плодове, растителни продукти и месо.
ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ