Здравословни десерти за Св. Валентин
↵
Месеца на любовта е тук. И манията ‘’Свети Валентин’’ стремително обзема всички ни. Това означава, сърца, балони, цветя и бонбони в изобилие. Бум на така наречените ‘’романтични пакети’’ и вечери със специални романтични изненади. Та, друго си е да хапнеш любимата си пица във вид на сърце или калориийна бомба с 3 вида шоколад и сладко от рози. Както и да се сдобиеш с роза на 3 пъти по-висока цена от обикновенно. Все пак е Св. Валентин!
Е, може да сме част от всичко това, но ще ни е малко трудно, ако сме активно спортуващи или просто държим на чистото хранене. Ние от HealthStore, държим на това, и ви даваме идеи как може да си подсладите този празник по здравословен начин с няколко такива рецепти.
Все пак да сервираш на любимия човек junk food не е особено добър начин да покажеш любовта си, нали? Но вкусния десерт е винаги добра идея. Вижте няколко такива рецепти.
Бар "Бадемова наслада"
Какво е необходимо?
За основата:
- Кокосово масло
- Бадемово масло
- Подсладител / стевия
- Какао
- ванилия
- Кокосови стърготини
- Филетирани бадеми (по избор)
За топинга:
- 1 2/3 чаша неподсладени кокосови стърготини
- 7 супени лъжици кокосово масло
- 1/3 чаша гранулиран подсладител
- 1 1/2 ч.л. Ванилия
- Филетирани бадеми (по избор)
Начин на приготвяне:
Основата:
- Кокосовото и бадемовото масло се разтапят при ниска температура. Добавете какаото и подсладителя и разбъркайте добре. Смесете заедно и останалите съставки с изключение на ванилията. Разбъркайте непрекъснато, докато леко се сгъсти, след което смъкнете от котлона. Добавете и ванилията.
- Изсипете сместа в тава и поставете във фризер, за да се втвърди, докато правите топинга. Ако нямате място във фризера, и хладилника ще свърши тази задача.
Топинга:
- Разтопете маслото в малък тиган и добавете кокосови стърготини. Разбъркайте. Добавете останалите съставки. Бъркайте докато се сгъсти. Може да добавите и малко филетиран бадем. Изсипете всичко в тавата с вече приготвената основа, внимателно изгладете кокосовата смес отгоре. Подредете цели бадеми отгоре. Поставете отново в хладилник да втвърди. Нарежете на квадратчета с желания размер и насладата е тук! Сложете тези вкусотийки в някоя валентинска кутия и вуала, имате страхотния сладък и здравословен, лично от вас приготвен десерт и подарък.
Ментови шоколадови френски макарони
Съставки:
- 3 1/2 чаши неподсладен настърган кокос
- 1/2 чаша варена кинуа
- 1 чаша бадемово брашно
- 1/2 чаша какао на прах
- 1/4 чаенa лъжицa сол
- 1/2 чаша кокосово масло
- 1/2 чаша масло от кашу
- 3/4 чаша мед
- 1/2 чаена лъжичка екстракт от мента
- Шоколадови парченца (за декорация, по избор)
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 300 градуса. Подгответе си в тавичка хартия за печене. Смесете сухите съставки в голяма смесителна купа и я оставете настрани.
- Разтопете течните съставки в малка тенджера и изсипете сухите съставки в нея след това. Разбърквайте до получаването на лепкаво тесто.
- Използвайки лъжичка за сладолед или супена лъжица, формирате тестото в малки топки. Натиснете ги леко отгоре. Печете на около 18 минути на 180 градуса, докато бисквитките не покафенеят. Извадете и охладете.
- Разтопете малко шоколад и разпръснете на лентички върху бисквитките за украса. И са готови! Вашите кокетни мега вкусни и нискокалорийки бижута са страхотна валентинска глезотийка. Споделете я с любимия.
SAMOA FUDGE бомбички
Съставки:
- 3 ½ супени лъжици неподсладено какао на прах
- 2 ½ супени лъжици масло, разтопено
- 2 ½ супени лъжици кокосово масло, разтопено
- 3 ½ супена лъжица подсладител по избор
- 2 супени лъжици крем или неподсладено кокосово мляко
За Карамелената глазура:
- 2 ½ супени лъжици масло
- 2 ½ супени лъжици подсладител по избор
- 2 супени лъжици крем или кокосово мляко
- ⅛ чаша меласа или сироп от нискокалориен кленов сироп
- ½ ч.л. екстракт от ванилия
За украсата:
- 1 супена лъжица неподсладен фин настърган кокос
Начин на приготвяне:
- В голяма смесителна купа комбинирайте всички съставки. Разбъркайте ги добре. Изсипете сместа във формички за лед и я сложете да се втвърди във фризера в продължение на 15 минути.
- В малък съд за сос разтопете 2 ½ супени лъжици масло за карамеленото покритие. След като се разтопи, добавете 2 ½ супени лъжици подсладител, 2 супени лъжици крем или кокосовото мляко и ½ ч.л. меласа или кленовия сироп. Разбърквайте докато разбълбука. Премахнете от котлона и добавете ванилия. Оставете карамеления сос да почива няколко минути, докато се сгъсти малко. Извадете малките бомбички от фризера и ги поставете върху листа за печене върху хартия.
- За глазурата залейте със карамера и добавете кокосовите стърготини. Сервирайте. Насладете се на макс.
Внесете малко романтика във всичко, което ще подготвите за Св. Валентин, но помнете че жестовете на любовта не се правят само по праници. Разнообразявайте връзката си, ежедневието си, храната си и живота си.
ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ