Кето рецепти: Палачинки
вт 25 юни. 2019
Кето палачинки с плодове и бита сметана Съставки 4 яйца 200 гр. Извара / котич чийз 1 супена лъжица Псилиум хуск на прах 60 гр. краве м...
виж още

Какво е какаово масло?

Какаовото масло е растителна мазнина, която естествено се намира в какаовите зърна. То е основната съставка на шоколада и се използва и като хидратираща натурална съставка в продуктите за грижа за кожата.
Какаовото масло, както всички мазнини, се състои от няколко мастни киселини. То има приблизително 25% палмитинова киселина, 3% линолова киселина, 35% стеаринова киселина, 35% олеинова киселина и 2% други мастни киселини. Стеаринова и палмитинова киселини са наситени мастни киселини, олеините са мононенаситени омега-9 мастни киселини, а линоловата киселина е омега-6 полиненаситена мастна киселина.

Маслото от какао представлява бледо-жълта растителна мазнина с лек аромат и гладка текстура, извлича се от какаови зърна, които са високо антиоксидантни, тъй като съдържат голямо количесто полифеноли и флаваноиди.

Какви са ползите от какаовото масло?

Какаовото масло е с високо съдържание на мастни киселини, поради което често се най-много се популяризира способността му да хидратира и подхранва кожата и подобрява еластичността и. Мазнината в какаовото масло образува защитна бариера над кожата, за да се държи на влага.

Какаовото масло също е богато на естествени растителни съединения, наречени фитохимикали. Тези вещества могат да подобрят притока на кръв към кожата и да забавят стареенето и, като предпазват от увреждания от слънчевите лъчи.
Какаово масло също е добро в борбата с белези, бръчки и други следи върху кожата. Много жени вярват, че кремовете и лосионите с какаово масло могат да се използват по време и след бременността, за да се предотврати и сведе до минимум появата на стрии. 

COCOA BUTTER от Pure Nutrition със своя състав, е перфектното доказателство. 

Той включва предимно наситени мастни киселини, сред които са:

  • стеаринова киселина (от 24% до 37%)
  • палмитинова киселина ( от 24% до 30%)
  • миристинова киселина (до 4%)
  • арахидна киселина ( около 1%)
  • лауринова киселина (около 1%)

Начин на употреба:

  • На плажа:

Какаовото масло е чудесно "оръжие" за по-бързо и лесно почерняване на кожата, като същевременно ни предпазва от появата на пигментни петна.

  • В кухнята

За кулинарни цели разгрейте нужното количество от Какаовото масло на водна баня, след което смесете най-различни съставки спрямо това какъв продукт искате да получите.

  • Козметика

За козметични цели, разтрийте в дланта си, докато се разтопи и нанесете равномерно по желаната от вас област или смесете какаовото с други съставки и можете да си направите собствен лосион или крем.

 

ПУБЛИКУВАНО ОТ