%

Рецепта: Свежи домашни дюнери

Превърнете дюнера в здравословна и нискокалорична храна!

Винаги сме смятали, че дюнерите са една от най-вредните храни, предлагани от веригите за бързо хранене. Ние, обаче сме на мнение, че всяко нещо може да се приготви здравословно, дори и дюнера. Заменихме нездравословните съставки със здравословни такива.

Придържаме се към традиционната рецепта и ето, че направихме един страхотен обяд.

Необходими продукти:

  • Тортила - 5 бр. (пълнозърнести)
  • Свинско/телешко месо смляно - 500 гр.
  • Кисело мляко 3,6% масленост - 1 бр.
  • Копър
  • Черен пипер
  • Сол
  • Свежи зеленчуци за плънката - 300 гр. (по избор)
  • Растителна мазнина (по избор)

Начин на приготвяне:

  • За месото: Смляното месо се изпича в тефлонов тиган на загрят котлон. Ако е необходимо се използва малко количество растителна мазнина, за да не залепва по тигана.
  • За соса: Киселото мляко, нарязаният на ситно копър, черен пипер (на вкус) и 1 чаена лъжица растителна мазнина, се разбъркват до получаванена хумогенна смес в купичка.
  • Свежа салата: Нарязваме пресни зеленчуци по избор. В случая ние сме използвали маруля, домат, краставица и авокадо.
  • Сглобяване на дюнера: Върху тортилата поставяте свежа салата, 100 гр. местна плънка и 2 супени лъжици сос. Затваряте дюнера, като се стремите да го запечатате от долната страна, за да не изтича плънката.

Пожелаваме Ви Добър Апетит!

Популярни търсения: рецепта за домашен дюнер, как да си направим домашен дюнер 


Популярни търсения:

ЕТИКЕТИ

рецептадюнерзеленчуци