Превърнете дюнера в здравословна и нискокалорична храна!
Винаги сме смятали, че дюнерите са една от най-вредните храни, предлагани от веригите за бързо хранене. Ние, обаче сме на мнение, че всяко нещо може да се приготви здравословно, дори и дюнера. Заменихме нездравословните съставки със здравословни такива.
Придържаме се към традиционната рецепта и ето, че направихме един страхотен обяд.
Необходими продукти:
- Тортила - 5 бр. (пълнозърнести)
- Свинско/телешко месо смляно - 500 гр.
- Кисело мляко 3,6% масленост - 1 бр.
- Копър
- Черен пипер
- Сол
- Свежи зеленчуци за плънката - 300 гр. (по избор)
- Растителна мазнина (по избор)
Начин на приготвяне:
- За месото: Смляното месо се изпича в тефлонов тиган на загрят котлон. Ако е необходимо се използва малко количество растителна мазнина, за да не залепва по тигана.
- За соса: Киселото мляко, нарязаният на ситно копър, черен пипер (на вкус) и 1 чаена лъжица растителна мазнина, се разбъркват до получаванена хумогенна смес в купичка.
- Свежа салата: Нарязваме пресни зеленчуци по избор. В случая ние сме използвали маруля, домат, краставица и авокадо.
- Сглобяване на дюнера: Върху тортилата поставяте свежа салата, 100 гр. местна плънка и 2 супени лъжици сос. Затваряте дюнера, като се стремите да го запечатате от долната страна, за да не изтича плънката.
Пожелаваме Ви Добър Апетит!
Популярни търсения: рецепта за домашен дюнер, как да си направим домашен дюнер