100% растителен микс за тесто за пица с био съставки:
- без глутен
- без добавена захар
С 11% покълнали семена от просо. Бързо и лесно приготвяне! За 2 блата с диаметър 28 см или 1 тава 30 см х 40 см.
Начин на приготвяне:
- Нужни са 250 мл вода (хладка, около 30˚С), 20 мл зехтин и малко безглутеново брашно или нишесте за месенето.
- Разбъркайте в продължение на 2 минути микса от брашна с водата и мазнината с приставка за тесто.
- След това омесете тестото на ръка и оформете на топка.
- Оставете тестото да почива 30 минути на топло в дълбока купа, покрито с влажна кърпа.
- Разточете тестото с точилка на добре набрашнена повърхност и поставете в 2 намаслени кръгли тави, ⌀ 28 см. Или разточете на хартия за печене и поставете в квадратна тава 30 см х 40 см. (За по-пухкаво тесто оставете да почива още 30-45 минути).
- Намажете равномерно блата с доматен сос или пюре и добавете останалите съставки.
Печене:
- За фурна с вентилатор: Загрейте фурната на 200°C и печете пицата на долното ниво 20 минути на 200°C.
- За фурна с горни и долни нагреватели: Загрейте фурната на 225°C и печете пицата на долното ниво 25 минути на 225°C.