%

Новата кулинарна мания - Диетична паста

Пастата често има лоша репутация, когато става въпрос за здравословно хранене и включването и в него. Въпреки това, тестените изделия могат да бъдат здравословни, но това зависи от вида на пастата, която ядете.

Най-здравословните видове тестени изделия.

Има много различни видове тестени изделия, от които да не чувствате вина след като изконсумирате. Повечето обикновени тестени изделия се приготвят с рафинирани зърна - обикновено брашно от грис или твърдо брашно. 

Но вече има множество други по-здравословни опции като:

1. Тестени изделия на базата на бобови растения, често приготвени с нахут или червена леща.

Нова здравословна (и без глутен) опция за любителите на пастата, която става все по-широко достъпна. Макароните на базата на бобови растения изскачат по рафтовете, замествайки кутиите с традиционна юфка. През последните години пастата стана по-цветна. Предлага се във всякаква форма и размери, всичко - от ярко оцветени макарони от червена леща до шокиращо тъмночерен сорт боб. Заедно със забавния си вид, макароните на основата на бобови растения имат и реални хранителни ползи. Със значително повече протеини и фибри от традиционните пшенични тестени изделия и съдържат по-малко въглехидрати.

Предложения от Хелтстор:

НАТУРАЛНО ПЕНЕ ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА от DELICIOUS N' NUTRITIOUS 

Макароните от червена леща се правят от една проста съставка - червената леща и са чудесен източник на естествен протеин. Не само имат вкус, подобен на обикновените тестени изделия, но и допринасят важни витамини и хранителни вещества към нашата диета, например само за 100 гр от продукта получавате  24 грама протеин. Пастата с червена леща също е с високо съдържание на желязо и фибри. Много богата на фибри, което спомага за намаляване на вредния холестерол и по-добър контрол на теглото.

Пастата от леща също не съдържа глутен, подходяща е за вегански и вегетариански диети. Ако харесвате песто с пастата си, определено ще се влюбите, ако добавите към нея ПЕСТО MEDITERRANEO от DELICIOUS N' NUTRITIOUS. 

ДИЕТИЧНА ИТАЛИАНСКА ПАСТА ОТ НАХУТ от PURE NUTRITION

Макароните от нахут предлагат множество предимства, които непременно ще ви накарат да опитате тази алтернатива на пастата.
За тези, които не могат да ядат пшеница, глутен, соя, млечни продукти или яйца, пастата от нахут може да бъде добре дошло диетично допълнение. 

  • Помага за изграждане на мускули

В 100 гр продукт се съдържа 19.51 гр протеин.  Това  осигурява над 25% от дневната стойност. Получаването на достатъчно протеини помага на тялото да изгради мускули, да заздрави рани и да достави ензими.

  • Насърчава храносмилателното здраве

С високото си съдържание на фибри, пастата от нахут може да допринесе за по-добро храносмилане и по-здравословен микробиом.

  • Намалява риска от хронични заболявания

Диетата с високо съдържание на фибри също помага за намаляване на риска от някои хронични заболявания. Яденето на много фибри е свързано с по-нисък холестерол, подобрено здраве на сърцето и намален риск от затлъстяване.

  • Повишава имунитета

Съжържанието на желязо  добавя и ползи за здравето, като повишаване на имунитета, увеличаване на енергията и предотвратяване на желязодефицитна анемия.

2. Пълнозърнести тестени изделия, направени от пълнозърнеста пшеница.

Пълнозърнестите, зеленчуковите и бобовите тестени изделия обикновено съдържат повече фибри, което може да доведе до по-стабилни нива на кръвната захар, след като сте приключили с храненето. Така че, когато пазарувате хранителни стоки, винаги четете етикетите на кутиите с тестени изделия, за да определите хранителната им стойност. Потърсете съдържание на протеини, съдържание на фибри .

Предложение от Хелтстор:

БИО ФУСИЛИ ОТ ЛИМЕЦ от DELICIOUS N' NUTRITIOUS

ФУСИЛИ ОТ ЛИМЕЦ спомагат за:

  • Подобряването на храносмилателната система, тъй като съдържат високо количество фибри
  • Повишаването на имунната защита, тъй като съдържат витамини и минерали
  • Подобряването на хормоналния баланс 

Регулирането на кръвната захар и борбата с наднорменото тегло
Също така тази паста има по-високи нива на тиамин, лутеин, витамин Е и много други хранителни вещества. Сравнявайки тестените изделия с лимец с обикновени пълнозърнести (твърди) макарони, лимецът е с около 30% по-високо съдържание на протеини и малко по-ниско съдържание на въглехидрати. 

3. Безглутенови тестени изделия, направени обикновено с оризово брашно или царевично брашно.

Оризовите нудъли се предлагат в много форми. Въпреки че често се рекламират като по-здравословни от западните яйчени юфки, хранителните разлики са незначителни. Основните ползи за здравето на оризовата паста са, че не съдържат глутен и не се правят с яйца.

Оризовите нудли имат по-висок гликемичен индекс от яйчената юфка, което означава, че тялото ви ги разгражда по-бързо. Ако сте на кето или палео план, трябва да избягвате всички пасти, направени с всякакъв вид брашно. 

Предложение от Хелтстор:

НАТУРАЛНИ ОРИЗОВИ СПАГЕТИ от DELICIOUS N' NUTRITIOUS

  • Не съдържат глутен

Тъй като се правят с оризово брашно, а не с пшенично брашно, оризовите спагети  не съдържа глутен. Това е важно за хората с непоносимост към глутен или алергия. Глутенът е протеин, който се съдържа в пшеницата, както и в ечемика, овеса, ръжта и спелтата. 

  • Високо съдържание на въглехидрати.

Въглехидратите са много важни за нашето тяло, тъй като те служат като основен източник на гориво. Оризовите спагети  ни осигуряват значително количество въглехидрати и имат леко предимство пред яйчените и други видове пшенични тестени изделия по отношение на съдържанието на въглехидрати, въпреки че разликата е доста малка.

Порция варени оризови спагети съдържа 70г въглехидрати.
Спагетите от ориз са с лек, ненатрапчив вкус. Това ги прави широко приложими в приготвянето на различни ястия.

Изберете вашата здравословна паста от каталога на Хелтстор.

 

ПУБЛИКУВАНО ОТ