Кето рецепти: Чийзбургер
Съставки
- Салца:
- 2 домата
- 2 лук
- 1 авокадо
- 1 супена лъжица зехтин
- сол
- свеж кантарион, на вкус
За Бургера:
- 600 гр говеждо
- 200 гр настъргано сирене
- 2 ч.л. чесън на прах
- 2 ч.л. лук на прах
- 2 ч.л. черен пипер
- 2 супени лъжици пресен риган, нарязан на ситно
- 60 гр масло за пържене
Сос:
- маруля
- ¾ чаша майонеза
- 150 гр бекон
- Малки чушки халапеньос
- ½ чаша нарязани кисели краставички
- 4 супени лъжици Дижонска горчица
Начин на проготвяне
- Нарежете салцовите съставки и разбъркайте заедно в малка купа. Отделете настрана.
- Смесете с отделна купа каймата от говеждо, смесете с подправките и половината сирене, омесете добре сместта.
- Направете четири бургер кюфтета и ги запържете в тиган или скара, както предпочитате. Добавете останалото сирене отгоре към края.
- Сервирайте кюфтето върху маруля, и наредете отгоре малко майонеза, бекон, кисели краставички и халапеньото. Добавете копър и горчица. И не забравяйте отгоре да добавите домашната салца!
Хранителни стойности
Кетогенно ниско съдържание на въглехидрати за порция
- Нетни въглехидрати: 3% (8 гр.)
- Фибри: 6 гр
- Мазнини: 79% (104 гр)
- Протеин: 18% (53 гр)
- kcal: 1194
ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ