%

Колко време се пие Кверцетин и има ли странични ефекти

Чудили ли сте се някога какво значи една „супер храна“ да е наистина супер? Или какво е общото между най-добрите суперхрани като червено вино, зелен чай, зеле и боровинки? Отговорът е Quercetin - натурално съединение с много здравословни ползи, което ни дава:

  • намаляване на стареенето на клетките;
  • здраво сърце;
  • физическа издръжливост;
  • висока имунна защита.

Кверцетинът се счита за най-широко разпространеният и широко изследван флавоноид, според преглед от 2018 г.
В десетки проучвания е доказано, че има антиканцерогенни, противовъзпалителни и антивирусни действия. Всъщност няма много неща, които Quercetin не може да направи, особено когато е в комбинация с бромелаин (противовъзпалителен ензим).

Какво представлява всъщност е кверцетин?

Това е вид антиоксидант - флавоноид, който естествено се съдържа в растителни храни, най-вече в зеле, спанак, домати, горски плодове, цитруси и броколи. 
Считан за един от най-популярните антиоксиданти в нашата храна, кверцетинът има съществена роля в борбата с увреждането от свободните радикали, стареенето на клетките и възпалението в тялото.

Какви са ползите за здравето от него ?

Когато приемате висококачествен, биоактивен кверцетин можете да се възползвате от множеството му здравословни ползи, а именно:

  • Намаляване на възпалението;
  • Борба с алергията;
  • Поддържане на здравето на сърцето;
  • Намаляване на болката;
  • Повишаване на енергията и издръжливостта;
  • Помага за защита на здравето на кожата;
  • Защита на черния дроб;
  • Предпазване от неврологични разстройства.

В кои видове храни се съдържа естествено?

Ако решите да приемате натурален, био кверцетин от храната, можете да включите повече от следните храни в диетата си:

  • Различни видове плодове - ябълки, горски плодове (боровинки, къпини), тъмно червени череши, цитрусови плодове
  • Зеленчуци - чушки, домати, броколи, зеле, кълнове, спанак, аспержи, каперси, червен суров лук
  • Червено био вино 
  • Какао
  • Пълнозърнести храни, включително елда
  • Фасул/бобови растения
  • Билки, включително градински чай, американски бъз, жълт кантарион

Кварцетин

Как се приема?

Като хранителна добавка, препоръчителният прием на кверцетин е около 500 мг по 2 пъти на ден. Можете да поискате мнения от вашия личен лекар за повишаване на тази доза в зависимост от общото ви здравословно състояние. 

Има ли странични ефекти и някакви противопоказания?

Тъй като се извлича естествено от храни, кверцетинът изглежда безопасен и крие малки рискове. Количества до 500 милиграма, приемани два пъти дневно в продължение на 12 седмици не води до предозиране. 
Въпреки това, разбира се, в много високи дози има някои рискове. Страничните ефекти биха могли да включват главоболие и изтръпване на ръцете и краката.
Много високи дози, приети интравенозно, също са свързани със случаи на увреждане на бъбреците, въпреки че това се случва много рядко. Възможно е също така добавките с кверцетин да взаимодействат с ефективността на антибиотиците, химиотерапията и лекарствата за разреждане на кръвта, така че бъдете внимателни, ако в момента приемате някое от тях.
При бременност или кърмене, изглежда няма никакви отрицателни ефекти, въпреки че не са правени много изследвания в тази посока, така че винаги е добра идея първо да поговорите с вашия лекар.

В какви форми, таблетки и капсули, можете да го намерите в нашия онлайн магазин?

При нас ще откриете най-висок клас хранителни добавки, включително и здравословния комплекс - QUERCETIN AND BROMELAIN. Тази формула съдържа две допълващи се съставки, които действат за повишаване на цялостното здраве и имат много добри показания. 


Популярни търсения: