Колко време се пие Кверцетин и има ли странични ефекти
Чудили ли сте се някога какво значи една „супер храна“ да е наистина супер? Или какво е общото между най-добрите суперхрани като червено вино, зелен чай, зеле и боровинки? Отговорът е Quercetin - натурално съединение с много здравословни ползи, което ни дава:
- намаляване на стареенето на клетките;
- здраво сърце;
- физическа издръжливост;
- висока имунна защита.
Кверцетинът се счита за най-широко разпространеният и широко изследван флавоноид, според преглед от 2018 г.
В десетки проучвания е доказано, че има антиканцерогенни, противовъзпалителни и антивирусни действия. Всъщност няма много неща, които Quercetin не може да направи, особено когато е в комбинация с бромелаин (противовъзпалителен ензим).
Какво представлява всъщност е кверцетин?
Това е вид антиоксидант - флавоноид, който естествено се съдържа в растителни храни, най-вече в зеле, спанак, домати, горски плодове, цитруси и броколи.
Считан за един от най-популярните антиоксиданти в нашата храна, кверцетинът има съществена роля в борбата с увреждането от свободните радикали, стареенето на клетките и възпалението в тялото.
Какви са ползите за здравето от него ?
Когато приемате висококачествен, биоактивен кверцетин можете да се възползвате от множеството му здравословни ползи, а именно:
- Намаляване на възпалението;
- Борба с алергията;
- Поддържане на здравето на сърцето;
- Намаляване на болката;
- Повишаване на енергията и издръжливостта;
- Помага за защита на здравето на кожата;
- Защита на черния дроб;
- Предпазване от неврологични разстройства.
В кои видове храни се съдържа естествено?
Ако решите да приемате натурален, био кверцетин от храната, можете да включите повече от следните храни в диетата си:
- Различни видове плодове - ябълки, горски плодове (боровинки, къпини), тъмно червени череши, цитрусови плодове
- Зеленчуци - чушки, домати, броколи, зеле, кълнове, спанак, аспержи, каперси, червен суров лук
- Червено био вино
- Какао
- Пълнозърнести храни, включително елда
- Фасул/бобови растения
- Билки, включително градински чай, американски бъз, жълт кантарион
Как се приема?
Като хранителна добавка, препоръчителният прием на кверцетин е около 500 мг по 2 пъти на ден. Можете да поискате мнения от вашия личен лекар за повишаване на тази доза в зависимост от общото ви здравословно състояние.
Има ли странични ефекти и някакви противопоказания?
Тъй като се извлича естествено от храни, кверцетинът изглежда безопасен и крие малки рискове. Количества до 500 милиграма, приемани два пъти дневно в продължение на 12 седмици не води до предозиране.
Въпреки това, разбира се, в много високи дози има някои рискове. Страничните ефекти биха могли да включват главоболие и изтръпване на ръцете и краката.
Много високи дози, приети интравенозно, също са свързани със случаи на увреждане на бъбреците, въпреки че това се случва много рядко. Възможно е също така добавките с кверцетин да взаимодействат с ефективността на антибиотиците, химиотерапията и лекарствата за разреждане на кръвта, така че бъдете внимателни, ако в момента приемате някое от тях.
При бременност или кърмене, изглежда няма никакви отрицателни ефекти, въпреки че не са правени много изследвания в тази посока, така че винаги е добра идея първо да поговорите с вашия лекар.
В какви форми, таблетки и капсули, можете да го намерите в нашия онлайн магазин?
При нас ще откриете най-висок клас хранителни добавки, включително и здравословния комплекс - QUERCETIN AND BROMELAIN. Тази формула съдържа две допълващи се съставки, които действат за повишаване на цялостното здраве и имат много добри показания.
Популярни търсения:
ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ